Cea mai simplă, populară și totodată stupidă metodă de slăbire susține ideea de a nu mai mânca după ora 18.00. Idee care este justificată prin faptul că organismul va consuma în timpul nopții din depozitele de grăsime. De fapt va consuma el ceva, dar cel mai mult va consuma țesut muscular.

De ce? Pentru că așa suntem noi oamenii construiți. Dacă îți vei priva organismul de nutrienți timp de 12-14 ore, corpul tău are totuși nevoie de energie ca să “supraviețuiască”, energie pe care o extrage din glucide, proteine și grăsimi. Dar cum glucidele sunt epuizate repede, iar grăsimea nu se arde foarte repede, vei arde de fapt foarte multe proteine. Țesutul adipos este energie stocată sub formă de grăsimi, iar corpul o va folosi doar în ultimă instanță. Pentru că noi suntem eficienți și folosim sursele de enrgie pe care le putem obține repede. Iar, după cum spuneam mai sus, cel mai greu se obține energia din grăsimi. Plus că în timp corpul va deveni din ce în ce mai ineficient în arderea grăsimilor. Doar pe o dietă ketogenică, sau pe intermittent fasting, corpul va arde grăsimi în proporție mai mare . Dar asta este o altă poveste.

De fapt este în regulă să mănânci seara, pentru că îți vei menține metabolismul ridicat. Depinde la ce oră te culci și ce mănânci. Nu ai cum să nu mănânci după ora 18.00, dacă tu te culci la 01.00 -02.00. În principiu este ok să mănânci cu circa 2-3 ore înainte de culcare, mai ales dacă știi ce să mănânci. Poți mânca carne (pui, curcan, pește), lângă care puteți alătura salate, legume (broccoli, fasole verde, andive, conopidă, doar fiți creativi).

Concluzia ? Ia gândește-te puțin în timp ce stai cu ochii sticlind în noapte de foame, încercând să te abții să deschizi frigiderul pentru o gustare mică, pentru că nu poți adormi : dacă metoda cu să nu mănânci după ora 18.00 ar merge, toți am fi ”fit” și am avea corpuri grozave !