
GUSTUL ȘI MISCIBILITATEA: din punct de vedere al gustului, și ținând cont că are un singur îndulcitor, combinația acestuia cu pudra de cacao sau cu pudra de banane deshidratată (depinde de aromă) am găsit-o foarte gustoasă. Nici celelalte mostre, care au arome naturale, nu se lasă mai prejos.
Miscibilitatea foarte bună, pulberea s-a dizolvat foarte rapid în shaker, fără cocoloașe.
PROTEINE: fiind vorba de un concentrat proteic, m-am uitat la concentrația proteică, aceasta fiind între 76% și 78.3%, în funcție de aromele folosite. Găsim cele două componente obișnuite: izolatul proteic de zer și concentratul proteic de zer. Uitându-ne la preț și la concentrație, evident că principalul ingredient este concentratul proteic de zer, lucru benefic, pentru că păstrează fracțiile proteice nedenaturate, astfel că beneficiem de o absorbție optimă și de efectele pozitive ale acestor fracții asupra sistemului imunitar.
ALTE INGREDIENTE:
- inulina – fibră naturală extrasă din cicoare și care are și un efect de îndulcire al produsului, totodată având efect benefic asupra florei bacteriene
- săruri de potasiu – pentru a compensa pierderile de potasiu la nivel intracelular datorate efortului fizic
- sucraloza – un îndulcitor comun în majoritatea produselor de gen (dar, dacă veți compara cu produse ale firmelor cunoscute și scumpe, veți vedea că acestea combină de multe ori sucraloza cu încă 2-3 îndulcitori mai toxici, deci, din acest punct de vedere, un singur îndulcitor este în regulă). Efectele negative comune ale sucralozei se pot manifesta asupra florei bacteriene, dar acest lucru poate fi combătut de conținutul de inulină conținut de produs.
- guma guar – agent de îngroșare relativ sigur.
CONCLUZII: din punctul meu de vedere, concentratele proteice din gama Light Digest sunt mai curate din punct de vedere al încărcării cu aditivi față de multe alte produse “de top”, oferind aceleași ingrediente ca aceste produse și au un preț corect pentru România.
Gama Light Digest poate fi comandată de AICI.